وضعیت ذخایر سد‌های تهران بحرانی‌تر شد هشدار برف و باران برای ۲۰ استان بازداشت سرشبکه اصلی باند سودجویی ۵۰۰ میلیاردی از شرکت‌های معدنی و دولتی لغو اجرای طرح زوج و فرد از در منزل در تهران از پنجشنبه کارگروه اضطرار آلودگی هوا: تاکسی‌های اینترنتی باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند وزیر علوم: آزمون جامع دکتری به طور کامل حذف نمی‌شود صندوق بازنشستگی: در یک سال گذشته تعداد حقوق‌بگیران ۲.۶ درصد افزایش یافته/ ۶۵ درصد این افراد مرد و ۳۵ درصد زن هستند غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی در هفته آینده پلیس راهور دیر خبر داد، اما طرح زوج یا فرد بی‌توقف اجرا می‌شود دورکاری بانوان شاغل ادارات خوزستان در روز چهارشنبه به مناسبت روز زن اتوبوس و مترو در این روز رایگان شد هشدار بارش‌های سنگین در ۵ استان؛ بارش برف و باران در ۱۵ استان از فردا چهارشنبه مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند؟ هوا سرد می‌شود / باران تا جمعه در تهران ادامه دارد مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها و شهر‌ها چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ تعطیل است؟ جزئیات جدید پرونده قتل «منصوره قدیری» اعلام شد

تغییر نحوه بودجه‌ریزی شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۲

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران از تغییر در نحوه بودجه‌ریزی سالانه شهرداری پایتخت خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 02
کد خبر: ۱۵۷۳۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، امیر شهرابی، مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران درباره نحوه بودجه‌ریزی شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۲گفت: موضوع بازنگری و بهبود نظام بودجه‌ریزی شهرداری تهران در سال‌۱۴۰۱ با تأکید بر سه محور اصلاح و بهبود نظام تدوین بودجه، افزایش کنترل و نظارت بر اجرای بودجه و ایجاد شفافیت و انضباط مالی در دستور کار ما قرار دارد.

وی با پرداختن به مجموعه اقداماتی که در چارچوب این محورها تعریف و عملیاتی شده است، افزود: از جمله مهمترین اقدامات می توان به بازنگری و ساماندهی ردیف‌های اعتباری هزینه‌ای و سرمایه‌ای مستمر مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری تهران اشاره کرد. برخی از ردیف های بودجه ای تکراری و مواردی نیز دارای همپوشانی است که طی سالیان متمادی ایجاد شده اند و اکنون نیازمند اصلاح و ادغام هستند.

به گفته شهرابی، هدف از بازنگری و ساماندهی ردیف‌های اعتباری، اصلاح ردیف‌های اعتباری هزینه‌ای و سرمایه‌ای مستمر و ادغام ردیف‌های اعتباری مشابه، افزایش اختیارات مدیران اجرایی در انجام عملیات و هزینه‌کرد ردیف‌های اعتباری و رفع برخی از محدودیت‌های موجود، کاهش تعداد موافقتنامه‌های شرح عملیات و امکان مبادله باکیفیت و محتوای قابل استناد و افزایش کنترل و نظارت بر اجرای بودجه است.

پیاده‌سازی مدل جدید تسهیم و توزیع عادلانه و اطلاعات‌محور اعتبارات هزینه‌ای و سرمایه‌ای
وی از پیاده‌سازی مدل جدید تسهیم و توزیع عادلانه و اطلاعات‌محور اعتبارات هزینه‌ای و سرمایه‌ای خبر داد و ادامه داد: اجرای این مدل در راستای توزیع عادلانه اعتبارات هزینه‌ای و سرمایه‌ای مستمر بین مناطق ۲۲گانه و تسهیم اعتبارات بر مبنای شاخص‌های مؤثر در هر ردیف اعتباری صورت می گیرد که اقداماتی چون تعیین شاخص مبنا و موثر در تعیین سهم اعتباری مناطق متناظر با هر ردیف اعتباری، گردآوری اطلاعات مناطق ۲۲گانه در هر شاخص، انجام محاسبات بازتوزیع عادلانه اعتبار ردیف ها و طراحی داشبورد مدیریتی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات در دستورکار قرار دارد.

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به الزام انجام مطالعات قبل از پیشنهاد و تصویب پروژه‌های جدید (سرمایه‌ای غیرمستمر) بیان کرد: درخصوص پروژه‌های جدید ابلاغ دستورالعمل آن در راستای ایجاد وحدت رویه در فرایند پیشنهاد و تصویب پروژه‌های جدید و جلوگیری از اعمال سلایق مدیریتی و هدررفت منابع شهرداری تهران و تأکید بر نیازسنجی و امکان‌سنجی در تعریف و پیشنهاد پروژه‌های جدید غیرمستمر قبل از پیشنهاد پروژه جدید در لایحه بودجه صورت گرفته است.

وی، تدوین سازوکار تعریف، اجرا و نظارت بر پروژه‌های توسعه محله‌ای را چهارمین اقدام مهم در این زمینه برشمرد و یادآور شد: پروژه‌های توسعه محله‌ای از مهم‌ترین برنامه‌های شورا و شهرداری در دوره جدید مدیریت شهری به شمار می رود که منجر به ابلاغ دستورالعملی در این زمینه شده است. این امر با هدف اصلاح و بهبود سازوکار تعریف و تصویب پروژه‌های توسعه محله‌ای و جلوگیری از تصویب پروژه‌های سرمایه‌ای بدون امکان اجرا، انجام می‌شود.

شهرابی با بیان اینکه ما طرح رصد و قرار خدمت را در ابتدای کار به اجرا درآوردیم، تاکید کرد: این طرح ها ابتکار مدیریت شهری تهران (شورای شهر ششم و شهرداری) بوده که از این طریق بستر مناسبی برای تعریف و اجرایی‌شدن پروژه‌های توسعه محله‌ای فراهم شده است.

وی، بازنگری و تغییر مدل تخصیص اعتبار را از دیگر برنامه های جدید دانست و گفت: این اقدام به منظور تخصیص بهینه منابع محدود به پروژه‌ها و فعالیت‌های اولویت‌دار و مهم، مشارکت مدیران اجرایی در تعیین تخصیص و توزیع نقدینگی ردیف‌های اعتباری ذیربط و افزایش کارایی تخصیص اعتبار در پرداخت نقدینگی به پروژه‌ها و فعالیت‌های مدنظر صورت می گیرد.

طراحی و پیاده‌سازی سامانه مشارکت مردمی در مدیریت شهری
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران از طراحی و پیاده‌سازی سامانه مشارکت مردمی در مدیریت شهری خبر داد و افزود: هدف از این اقدام حرکت به سمت بودجه‌ریزی مشارکتی است. درواقع بنا داریم زمینه استفاده از ظرفیت مشارکت مردم در تعیین پروژه‌ها، اولویت‌بندی آنها و سنجش میزان رضایت آنان از اقدامات مدیریت‌شهری و ارائه الگویی جدید و متفاوت از بودجه‌ریزی مشارکتی و برنامه‌ریزی همراه با شهروندان را محقق کنیم.

جانمایی و درج اطلاعات پروژه‌های سرمایه‌ای غیرمستمر در سامانه GIS
شهرابی، از جانمایی و درج اطلاعات پروژه‌های سرمایه‌ای غیرمستمر در سامانه GIS خبر داد و بیان کرد: این اقدام در فرایند بودجه‌ریزی تصمیم‌سازی بهینه در فرایند تصویب پروژه‌های سرمایه‌ای غیرمستمر و توزیع و تامین عادلانه سرانه‌های خدماتی صورت می گیرد و ایده اصلی آن، نمایش پروژه‌های شهرداری روی سامانه داده‌های مکانی است./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار